Založ si blog

Myslim si , ze na Slovensku by sa uzivila dalsia lavicova strana , ktora by bola normalna . . .

Co tym myslim normalna ? Ze by mala normalny program napriklad podobny SMERu , ale bola by proti niektorym zasadnym veciam ktore SMER robi !

Napriklad proti pomoci Grecku , proti tomu aby nase banky odpustili grekom dlhy . Ved greci mali priemerne dochodky 1200 EUR a my 360 EUR . To si kludne mohli znizit na 800 – 700 EUR a bolo by najpravdepodobnejsie po ich krize . To ste mali pocut ako ludia , volici SMERu nadavali na pomoc Grecku . Vo vela otazkach su so SMERom spokojni , ale koli tomuto by urcite volili radsej niekoho ineho . Hlavne ked maju malo penazi . Boli uplne besní . Alebo sa to dalo riesit , aby nam tie peniaze raz vratili … A nie nenavratna pomoc !

Dalsia obrovska blbost SMERu , pocas vlady 2006 – 2010 bolo nespoplatnenie pobytu v nemocnici . Vadi mi iba jedna vec. A to ze sa neplatilo aj za stravu . A potom takmer zdravotnictvo skrachovalo a ma problemy doteraz . Ved ak niesom v nemocnici , za stravu si musim platit doma . To , ze sa neplati v nemocnici za ubytovanie moze byt ! Ved clovek plati za svoj byt a musel by aj za nemocnicu , co by chudobnym mohlo narobit problemy .

Alebo SMER uzakonil este pred tymto volebnym obdobim , ked bol pri moci jednu kravinu a to , aby banky museli povinne posielat vypisy mesacne zdarma . Ja som mal ucty vo viacerych bankach a bud som to riesil stvrtrocne alebo emailom . A zrazu , ze mi mozu poslat kazdy mesiac zadarmo , ale automaticky bola banka donutena zvysit poplatok za ucet . Ved z coho mala zobrat peniaze na postovne ? No s poplatku za ucet ! Najlahsie sa to predstavi , ak ma clovek ucet zadarmo , mBank , Zuno , a zrazu by som mal platit za postovne kazdy mesiac … Taky ucet sa oplati , kedze je bez poplatkov a ak sa clovek dostane do financnej tiesni , nemusi rusit ucet . Co napriklad pri inych uctoch za 3 – 5 EUR mesacne sa neda povedat .

Alebo praca na dohodu . Zrusili ju . To mi vysvetli , so s brigadami ked za mesiac clovek robi vo viacerych firmach ? Zrusenie je apsolutne vadne .

Alebo koncesionarske poplatky . V Polsku a Madarsku ich zrusili . Plati to za nich stat . Pozrime sa na to aj takto . Platena TV : SkyLink – 34 programov 11,80 EUR ; Digi TV – 32 programov 9,60 EUR . A teraz koncesie – dva programy 3,3 Eur . Keby to stalo 0,60 EUR bolo by to normalne a zvysok by mohol doplacat stat .

Alebo dalsia kravina . Obchodnicka v obchode nemoze prekrojit chlieb koli hygiene , ale clovek moze vyberat chleby iba v rukaviciach . To nemoze obchodicka prekrojit chlieb v rukaviciach ? Co su namodzok ? Ja neviem kto to nariadil , ale neodstranili to ani kapitalisticky demokrati . Mozno to nariadila EU .

Poz. k jednej poistovni . Moj nazor : Je to vec z akeho pohladu sa berie . Zalezi , ako to urobia . Napriklad jednu poistovnu ma Svedsko aj Madarsko . Ked to ma Svedsko … mozeme to mat aj my . Ale ak to zle urobia , ludia sa nahnevaju .

Poznamka k lavicovej SDL . Preco im to nevyslo ? Volby 2010 , kedy boli spolu so Stranou Zelenych – 2,41% . Volby v 2012 ako samostatna strana – 0,18 %. Kritizovali aj pravicu aj SMER . A ludia predtym volili prave SMER . Neda sa jednoducho povedat , ze vsetko co robil SMER bolo zle . Preto nikoho neprilakali . A ludia dalej volili SMER . Ale ak by bola lavicova strana ktora by povedala ze chce spolupracovat so SMERom , ale na niektore dolezite otazky ma odlisny nazor , mala by urcite uspech !
Ved dnes je obrovsky potencial volicov pre viac vladnucich stran ako len pre jednu – SMER .

Dalsie veci ktore by stali za pokus u volicov lavice .
Toto by mohli mat v programe rozdielne lavicove strany .
– Eutanazia
– Trest smrti
– Legalizacia marihuany

Lavicova politika a preco som v predoslom clanku spomenul legalizaciu marihuany ?

18.11.2012

Pretoze takmer kazdy mlady ju skusil . Nehovorim fajci , ale skusil . ( Poz. nemal by som to nazyvat legalizaciou , ale dekrimilizaciou , to je presnejsie ) Okrem veriacich a mozno niekolkych dalsich zasadovych . A v Holansku je povolena . Dokonca su tam schopy kde sa moze fajcit . Tu je link na clanok o tom : [...]

ukrajina

Hrozivý scenár CIA: Ukrajina môže vojnu s Ruskom prehrať už tento rok

19.04.2024 07:50

Bill Burns tiež na príklade ilustroval, ako veľmi ukrajinským silám chýba munícia.

France Macron

Pred letnou olympiádou minister atentátov spustil jarnú ofenzívu proti teroristom

19.04.2024 07:00

Obava z možnej masakry v Paríži. Keby hrozil teroristický útok, organizátori by presunuli slávnostný ceremoniál na jedno z dvoch náhradných miest.

Milei

Ďalšia posila pre NATO: Argentína chce byť globálnym partnerom

19.04.2024 06:50

Argentína má od roku 1998 strategické vzťahy s ozbrojenými silami USA, hoci nie je plnoprávnym členom NATO.

Russia Ukraine War

ONLINE: Trump: Prežitie Ukrajiny je dôležité aj pre USA. Hýb sa Európa, daj viac peňazí

19.04.2024 06:15, aktualizované: 07:25

Prežitie Ukrajiny v súčasnej vojne proti Rusku je dôležité tak pre Európu, ako aj pre Spojené štáty, uviedol americký exprezident Donald Trump.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2
Celková čítanosť: 2682x
Priemerná čítanosť článkov: 1341x

Autor blogu

Archív