Založ si blog

Lavicova politika a preco som v predoslom clanku spomenul legalizaciu marihuany ?

Pretoze takmer kazdy mlady ju skusil . Nehovorim fajci , ale skusil . ( Poz. nemal by som to nazyvat legalizaciou , ale dekrimilizaciou , to je presnejsie ) Okrem veriacich a mozno niekolkych dalsich zasadovych . A v Holansku je povolena . Dokonca su tam schopy kde sa moze fajcit . Tu je link na clanok o tom : http://spravy.pravda.sk/maastricht-zakazal-cudzincom-vstup-do-coffee-shopov-pc0-/sk_svet.asp?c=A111001_144919_sk_svet_p29
Ked marihuana nevadi holanskym psychiatrom , nemusela by ani nasim . Debaty na tuto temu s nasimi psychiatrami neexistuju . Samozrejme proti je KDH , vidia v tom strasiaka . Ale lavicova strana by nemusela .
Najhlavnejsie co vidim je to , ze dnes obchod s marihuanou je cierny obchod . Takto by sa peniaze z takeho ochodu zlegalizovali a zdanili a vyroba by sa dostala pod kontrolu . Kto by chcel v tom podnikat , musel by mat prijatelny register trestov , ako je to aj v inom podnikani .
Dalsi aspekt : u nas je velke percento nevolicov a takto by sa aspon cast odhodlala volit . Sulikova SAS takto nabrala volicov . Preto by mohla aj nejaka lavicova strana . Ak je clovek laviciar a je za dekrimilizaciu marihuany , nema koho volit ! Bud bude volit opacny tabor – Sulika ; alebo nikoho a bude opakovat casto pouzivanu vetu , ze vsetkym v politike sibe . A ziskat niekolko percent od volicov , moze byt rozhodujuce pre smerovanie krajiny na dalsie volebne obdobie . Myslim si , ze taka strana by do parlamentu presla a nevyuzit to je na skodu .
Nehovorim , ze by to bola cesta k okamzitej dekrimilizacii , ale aspon by zatial nastala debata na tuto temu . A volici by sa mohli rozhodnut . O politike by sa malo rozhodovad z dola od obcanov . Teda by mali mat vacsiu moznost vyberu z viacerych stran . Da sa na to pozerat z hora , kedy politici povedia : “ sme proti marihuane “ . Ale da sa na to pozerat aj zdola , kedy si clovek moze povedat : “ som za dekrimilizaciu a paci sa mi lavica , alebo nepaci sa mi Sulik , koli kauze Sasanka “ ! A ludia mozu byt za dekrimilizaciu aj ked v sucasnosti niesu fajciari , lebo je to protizakonne a hrozia im tresty ( hlavne ak to niekedy vyskusali ) !
Preco som zmenil slovo legalizaciu na dekrimilizaciu . Lebo tak je to v Holansku a Portugalsku co sa mi paci . Nieje tam legalizacia co som vzhliadol v dokumente “ Marihuana : fakta a myty “ . DVD sa da lahko zohnat v internetovych obchodoch s DVD dokumentmi . Vyjadruju sa v nom oba tabory – aj proti , aj za .

Myslim si , ze na Slovensku by sa uzivila dalsia lavicova strana , ktora by bola normalna . . .

18.11.2012

Co tym myslim normalna ? Ze by mala normalny program napriklad podobny SMERu , ale bola by proti niektorym zasadnym veciam ktore SMER robi ! Napriklad proti pomoci Grecku , proti tomu aby nase banky odpustili grekom dlhy . Ved greci mali priemerne dochodky 1200 EUR a my 360 EUR . To si kludne mohli znizit na 800 – 700 EUR a bolo by najpravdepodobnejsie po ich krize . To ste mali pocut ako [...]

Kaczynski lech

Poľská vláda čelí kritike za spochybnenie ruskej stopy v Kaczyňského kauze

19.04.2024 23:16

Letecké nešťastie sa odohralo 10. apríla 2010 pri meste Smolensk na západe Ruska.

Navaľná

Julija Navaľná prevzala nemeckú Cenu za slobodu médií

19.04.2024 21:51

Manželia Navaľní dostali toto ocenenie "za odvahu prejavenú v hnutí odporu a za odvážny a nenásilný boj proti brutálnej diktatúre v Rusku"

súd, manhattan

Pred súdom na Manhattane, kde prebieha proces s Trumpom, sa zapálil muž

19.04.2024 20:37, aktualizované: 22:18

Polícia neskôr oznámila jeho totožnosť. Jeho čin mohol byť motivovaný konšpiračnými teóriami.

Azerbajdžan / Vojak /

Arménsko súhlasilo s vrátením štyroch okupovaných dedín Azerbajdžanu

19.04.2024 20:07

Dohoda sa zrodila na stretnutí, ktoré viedli podpredsedovia vlád oboch krajín.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2
Celková čítanosť: 2683x
Priemerná čítanosť článkov: 1342x

Autor blogu

Archív