Založ si blog

Lavicova politika a preco som v predoslom clanku spomenul legalizaciu marihuany ?

Pretoze takmer kazdy mlady ju skusil . Nehovorim fajci , ale skusil . ( Poz. nemal by som to nazyvat legalizaciou , ale dekrimilizaciou , to je presnejsie ) Okrem veriacich a mozno niekolkych dalsich zasadovych . A v Holansku je povolena . Dokonca su tam schopy kde sa moze fajcit . Tu je link na clanok o tom : http://spravy.pravda.sk/maastricht-zakazal-cudzincom-vstup-do-coffee-shopov-pc0-/sk_svet.asp?c=A111001_144919_sk_svet_p29
Ked marihuana nevadi holanskym psychiatrom , nemusela by ani nasim . Debaty na tuto temu s nasimi psychiatrami neexistuju . Samozrejme proti je KDH , vidia v tom strasiaka . Ale lavicova strana by nemusela .
Najhlavnejsie co vidim je to , ze dnes obchod s marihuanou je cierny obchod . Takto by sa peniaze z takeho ochodu zlegalizovali a zdanili a vyroba by sa dostala pod kontrolu . Kto by chcel v tom podnikat , musel by mat prijatelny register trestov , ako je to aj v inom podnikani .
Dalsi aspekt : u nas je velke percento nevolicov a takto by sa aspon cast odhodlala volit . Sulikova SAS takto nabrala volicov . Preto by mohla aj nejaka lavicova strana . Ak je clovek laviciar a je za dekrimilizaciu marihuany , nema koho volit ! Bud bude volit opacny tabor – Sulika ; alebo nikoho a bude opakovat casto pouzivanu vetu , ze vsetkym v politike sibe . A ziskat niekolko percent od volicov , moze byt rozhodujuce pre smerovanie krajiny na dalsie volebne obdobie . Myslim si , ze taka strana by do parlamentu presla a nevyuzit to je na skodu .
Nehovorim , ze by to bola cesta k okamzitej dekrimilizacii , ale aspon by zatial nastala debata na tuto temu . A volici by sa mohli rozhodnut . O politike by sa malo rozhodovad z dola od obcanov . Teda by mali mat vacsiu moznost vyberu z viacerych stran . Da sa na to pozerat z hora , kedy politici povedia : “ sme proti marihuane “ . Ale da sa na to pozerat aj zdola , kedy si clovek moze povedat : “ som za dekrimilizaciu a paci sa mi lavica , alebo nepaci sa mi Sulik , koli kauze Sasanka “ ! A ludia mozu byt za dekrimilizaciu aj ked v sucasnosti niesu fajciari , lebo je to protizakonne a hrozia im tresty ( hlavne ak to niekedy vyskusali ) !
Preco som zmenil slovo legalizaciu na dekrimilizaciu . Lebo tak je to v Holansku a Portugalsku co sa mi paci . Nieje tam legalizacia co som vzhliadol v dokumente “ Marihuana : fakta a myty “ . DVD sa da lahko zohnat v internetovych obchodoch s DVD dokumentmi . Vyjadruju sa v nom oba tabory – aj proti , aj za .

Myslim si , ze na Slovensku by sa uzivila dalsia lavicova strana , ktora by bola normalna . . .

18.11.2012

Co tym myslim normalna ? Ze by mala normalny program napriklad podobny SMERu , ale bola by proti niektorym zasadnym veciam ktore SMER robi ! Napriklad proti pomoci Grecku , proti tomu aby nase banky odpustili grekom dlhy . Ved greci mali priemerne dochodky 1200 EUR a my 360 EUR . To si kludne mohli znizit na 800 – 700 EUR a bolo by najpravdepodobnejsie po ich krize . To ste mali pocut ako [...]

Európsky parlament / Europarlament /

Opozícia dvakrát prehrala, pred eurovoľbami však Progresívci v prieskumoch dominujú. Zamieša kartami strašenie vojnou a kritika únie?

03.05.2024 06:05

Európske voľby môžu zmeniť politickú mapu v koalícii. Ide o Andreja Danka.

vojna na Ukrajine, energetika, DTEK

ONLINE: Ukrajinci vedia, čo potrebuje ich energetika - Patrioty

03.05.2024 06:00

Ukrajinskí energetici vedia, čo potrebuje ich sektor, ktorý je terčom ruských rakiet. Protiraketové systémy ako je Patriot.

Russia Ukraine War

Utekajú Ukrajinci pred brannou povinnosťou za hranice? Ficova vláda stojí pred otázkou ich návratu do vlasti

03.05.2024 06:00

Ukrajina potrebuje viac bojových posíl v uniformách a potrebuje ich čím skôr

Macocha, tragédia

Prečo skočila žena s dcérkami v náručí do priepasti Macocha? Dôvody letnej tragédie sú známe

03.05.2024 05:50

Bol to nesmierne smutný prípad, keď vlani vybrala mladá žena z kočíka dieťa, druhé držala za ruku a skočila do priepasti.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2
Celková čítanosť: 2697x
Priemerná čítanosť článkov: 1349x

Autor blogu

Archív